NOS NieuwsAangepast

Voice of Holland wint twee awards

The Voice of Holland heeft twee Beeld en Geluid Awards gewonnen. Het programma viel in de prijzen in de categorieën Amusement en Multimedia.

Het programma was ook nog genomineerd in de categorie Showprogramma's, maar die prijs ging naar de talentenjacht X Factor.

In Hilversum viel ook de televisieserie 'Den Uyl en de affaire Lockheed' in de prijzen. Acteur Joop Keesmaat werd als beste acteur bekroond voor zijn rol als Joop den Uyl. De prijs voor de beste actrice ging naar Catherine ten Bruggencate die ook in de serie speelt.

Oeuvre Award

Verder won de serie 'A'dam-EVA' in de categorie Fictie. De documentaire Janine van de NTR over violiste Janine Janssen won in de categorie Cultuur.

De KRO won met Sien van Sellingen in de categorie Jeugd. De aflevering van de documentaireserie 'Toestemming om te vuren. 9/11: De dag die de wereld veranderde' van VPRO/VARA kreeg de award in de categorie Informatie.

Televisiemaker Ireen van Ditshuyzen kreeg de Beeld en Geluid Oeuvre Award overhandigd. Haar portret is opgenomen in de Wall of Fame.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl