NOS SportAangepast

Patriots en Giants naar Super Bowl

Op zondag 5 februari spelen New York Giants en New England Patriots de Super Bowl.

De Giants versloegen San Francisco 49ers (20-17) en de Patriots rekenden met 23-20 af met Baltimore Ravens.

Lawrence Tynes schonk de Giants in het natte Candlestick Park van San Fransico in de verlenging de zwaarbevochten zege met een field goal van 31 yards.

De thuisploeg nam door touchdowns van Vernon Davis twee keer de leiding, maar quarterback Eli Manning stuurde voor de Giants eerst Bear Pascoe en vervolgens Mario Mannigham richting de achterlijn. De beide teams maakten in de reguliere speeltijd verder één field goal.

Patriots door oog van de naald

New England Patriots kroop tegen Baltimore Ravens door het oog van de naald. Billy Cundiff faalde met nog elf seconden te spelen bij zijn poging om van 32 yards een field goal te maken.

De winnende touchdown kwam daardoor op naam van Tom Brady. Hij dook, ondanks een enorme beuk van verdediger Ray Lewis, in het vierde kwart over de achterlijn.

De Ravens hadden voor Cundiffs misser al een grote kans laten liggen. Reciever Lee Evans werd in de endzone van de bal beroofd door cornerback Sterling Moore. De Patriots slaagden er in Ray Rice, de speler met de meeste yards in de NFL op zijn naam, aan banden te leggen. Hij kwam ditmaal niet verder dan 78 yards.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl