NOS NieuwsAangepast

Regionale kranten verschijnen in noodeditie

Diverse regionale kranten van uitgeverij Wegener verschijnen vandaag in een noodeditie. De uitgever kampt met een storing in het computernetwerk.

De kranten hebben gewoonlijk meerdere edities, maar vandaag zullen er vooral samengevoegde kranten worden verspreid. De kranten staan wel volledig op internet. "Normaal zit daar een 'slagboom' voor, maar die hebben we weggehaald, waardoor de krant digitaal voor iedereen is te zien", zegt Han van den Berg van Wegener.

De getroffen dagbladen zijn de Gelderlander, Tubantia, de Stentor, BN De Stem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en PZC.

Iets dikker

Het is niet de eerste keer dat de uitgever met technische problemen kampt. In augustus konden de kranten van Wegener wegens technische problemen zelfs een dag helemaal niet uitkomen. Van den Berg: "De incidenten hebben geen verband met elkaar, wat het zoeken naar de oorzaak lastig maakt".

Morgen zullen de kranten weer verschijnen, verwacht Van den Berg. "Dan zullen ze iets dikker zijn, omdat artikelen die zijn blijven staan alsnog worden afgedrukt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl