Enorm Disneyschip naar Eemshaven

Disney Fantasy»
Disney Fantasy MEYER WERFT

Het enorme cruiseschip Disney Fantasy is op weg naar de Eemshaven. Het schip verliet vanmiddag de werf in het Duits Papenburg en zal naar verwachting zaterdag rond 16.00 uur aankomen bij de Groningse plaats.

De Disney Fantasy is het vierde cruiseschip van het Amerikaanse entertainmentbedrijf en het tweede dat is gebouwd bij de Meyer Werf in Papenburg. Het schip telt veertien dekken, 1200 hutten en biedt plaats aan 4000 gasten en 1500 bemanningsleden.

Afgelopen februari werd de kiel van het schip gelegd. Het schip is 340 meter lang, 37 meter breed en heeft de olifant Dombo als boegbeeld.

Spoorbrug

De Disney Fantasy wordt achteruit over de Eems naar de Noordzee gevaren, omdat het zo beter manoeuvreerbaar is. Tussen het Groningse Bad Nieuweschans en het Duitse Leer rijden dit weekend geen treinen, omdat de spoorbrug over de rivier verwijderd is om het schip te kunnen laten passeren.

Het schip is nog niet helemaal klaar. Zo'n 30 procent van de inrichting moet nog worden voltooid. Op de Noordzee zal het schip enkele proefvaarten maken, voordat het naar Bremerhaven gaat om te worden afgebouwd.

Begin februari zal de Disney Fantasy worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Vanaf maart zal het schip cruises maken in de Cariben.

Geen vuurwerk

Scheepsbouwer Meyer had een groot vuurwerk gepland ter ere van de eerste vaart van het schip, maar dat is afgelast in verband met de schipbreuk van de Costa Concordia bij Italiƫ.

Deel deze pagina

Video

Disney Fantasy op weg naar Eemshaven

Het enorme cruiseschip Disney Fantasy is op weg naar de Eemshaven. Het schip verliet vanmiddag de werf in het Duits Papenburg.... Honderden mensen keken toe.

Video en Audio

  • » Politie zoekt ouders gedumpte baby Video De politie in Amsterdam gaat langs de deur bij ouders van honderden pasgeboren meisjes. Ze zoeken...31 okt 2014, 385 keer afgespeeld
  • » Vrijdaggebed kan weer op de Tempelberg Video Palestijnen in Jeruzalem mogen de Tempelberg weer op voor het vrijdaggebed. De heilige plek werd...31 okt 2014, 80 keer afgespeeld
  • » Burkina Faso weer onrustig Video Nieuwe demonstraties in Burkina Faso. Vandaag eisen demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou...31 okt 2014, 238 keer afgespeeld

Meer video en audio