Enorm Disneyschip naar Eemshaven

Disney Fantasy»
Disney Fantasy MEYER WERFT

Het enorme cruiseschip Disney Fantasy is op weg naar de Eemshaven. Het schip verliet vanmiddag de werf in het Duits Papenburg en zal naar verwachting zaterdag rond 16.00 uur aankomen bij de Groningse plaats.

De Disney Fantasy is het vierde cruiseschip van het Amerikaanse entertainmentbedrijf en het tweede dat is gebouwd bij de Meyer Werf in Papenburg. Het schip telt veertien dekken, 1200 hutten en biedt plaats aan 4000 gasten en 1500 bemanningsleden.

Afgelopen februari werd de kiel van het schip gelegd. Het schip is 340 meter lang, 37 meter breed en heeft de olifant Dombo als boegbeeld.

Spoorbrug

De Disney Fantasy wordt achteruit over de Eems naar de Noordzee gevaren, omdat het zo beter manoeuvreerbaar is. Tussen het Groningse Bad Nieuweschans en het Duitse Leer rijden dit weekend geen treinen, omdat de spoorbrug over de rivier verwijderd is om het schip te kunnen laten passeren.

Het schip is nog niet helemaal klaar. Zo'n 30 procent van de inrichting moet nog worden voltooid. Op de Noordzee zal het schip enkele proefvaarten maken, voordat het naar Bremerhaven gaat om te worden afgebouwd.

Begin februari zal de Disney Fantasy worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Vanaf maart zal het schip cruises maken in de Cariben.

Geen vuurwerk

Scheepsbouwer Meyer had een groot vuurwerk gepland ter ere van de eerste vaart van het schip, maar dat is afgelast in verband met de schipbreuk van de Costa Concordia bij Italië.

Deel deze pagina

Video

Disney Fantasy op weg naar Eemshaven

Het enorme cruiseschip Disney Fantasy is op weg naar de Eemshaven. Het schip verliet vanmiddag de werf in het Duits Papenburg.... Honderden mensen keken toe.

Video en Audio

  • » Kabinet komt met nieuw Deltaplan Video Het kabinet komt dinsdag met een nieuw deltaplan; 60 jaar na de watersnoodramp van 1953. Onze...15 sep 2014, 2465 keer afgespeeld
  • » Honderden bootvluchtelingen verdronken Video Zo'n 1100 vluchtelingen hebben de afgelopen dagen een boottocht vanuit Noord-Afrika niet overleefd....15 sep 2014, 3408 keer afgespeeld
  • » Khamenei: geen samenwerking met VS Video Een duidelijk aanvalsplan is er niet, maar de bedoeling is duidelijk. Tientallen landen hebben in...15 sep 2014, 3443 keer afgespeeld

Meer video en audio