NOS NieuwsAangepast

Netanyahu bezoekt Den Haag

Premier Netanyahu van Israël bezoekt vandaag Den Haag. Hij is op audiëntie geweest bij koningin Beatrix op Paleis Huis ten Bosch. Ook heeft hij gesproken met premier Rutte op het Catshuis, waar hij ook een lunch kreeg.

In de ochtend heeft Netanyahu gesproken met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en Kamerleden van de Commissie Buitenlandse Zaken.

Ook heeft Netanyahu de oud-verzetsstrijder Van Hulst bedankt. Die heeft in de oorlog honderden Joodse kinderen gered. Van Hulst, die onder andere CDA-fractievoorzitter was in de Eerste Kamer en die nu honderd is, kreeg van Netanyahu een Hebreeuwse bijbel, met een door de premier zelf geschreven dankbrief.

Synagoge

Gisteren arriveerde Netanyahu met zijn vrouw in Nederland voor een tweedaags bezoek. Hij bezocht de Portugese synagoge in Amsterdam en sprak al met minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken.

Door de bouw van joodse nederzettingen in de bezette gebieden, staat Israël bloot aan steeds grotere kritiek van de internationale gemeenschap. Nederland is een van de weinige landen waar Israël nog onverkort op steun kan rekenen.

Koesteren

Nederland wil Israël blijven steunen. "We koesteren de intensieve relatie met Israël," zegt minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken in een interview met het NOS Radio 1-Journaal.

"Nederland probeert te voorkomen dat de verhouding tussen Israël en de Palestijnen nog meer op de spits wordt gedreven dan nu al gebeurt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl