NOS WielrennenAangepast

Dubbelslag Greipel in Australië

De Duitser André Greipel heeft ook de derde etappe in de Tour Down Under op zijn naam gebracht.

De renner van Lotto-Belisol, die eerder de eerste rit won, nam met zijn zege de leiderstrui weer over van Martin Kohler van BMC.

Greipel was in de etappe over 134,5 kilometer (van Unley naar Victor Harbor) in de massasprint Jevgeni Goetarovitsj en Edvald Boasson Hagen te snel af. Het was al Greipels tiende ritzege in de Tour Down Under.

Na vijf kilometer gingen Vacansoleil-DCM-renner Thomas De Gendt, Jan Bakelants, Matthew Brammeier en Eduard Vorganov ervandoor, maar op 42 kilometer van de meet werden ze teruggepakt. Er volgden nog wat demarrages, maar een massasprint kon niet voorkomen worden.

Greipel vergeet Roelandts niet

Greipel droeg de etappezege op aan zijn ongelukkige Belgische ploegmaat Jürgen Roelandts, die bij een val in de eerste rit ernstig geblesseerd raakte. "Hij steunt ons vanuit het ziekenhuis", zei Greipel. "De overgebleven ploeggenoten hebben geweldig gewerkt vandaag."

Roelandts heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten, zij het met een brace om zijn nek die zes weken moet blijven zitten. Hij hoopt in maart bij de Tirreno zijn rentree te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl