NOS SportAangepast

Krajicek kansloos, Kvitová worstelt

Michaëlla Krajicek is in de tweede ronde van de Australian Open blijven steken.

De mondiale nummer 91 verloor in de Hisense Arena in Melbourne kansloos van Ana Ivanovic: 2-6, 3-6.

De start van Krajicek was, met drie aces in de eerste game, nog hoopgevend, maar twee games later werd ze mede dankzij twee dubbele fouten gebroken. Ivanovic was op eigen service superieur. Zo stond ze in haar games in de eerste set maar één punt af, een dubbele fout.

Krajicek bood in de tweede set meer weerstand, maar liep na een vroege break constant achter de feiten aan. Ivanovic bleef goed serveren, hield de voorsprong simpel vast en brak nogmaals op 5-3.

Krajicek ongewild nerveus

"Ik was ongewild nerveus. Ik stond niet vrij te slaan en te bewegen op de baan", keek Krajicek terug. "Ik heb nog heel veel werk te verrichten. Mentaal moet ik het geloof krijgen dat ik een kans heb tegen dit soort speelsters."

"Het is jammer dat ik er op zo'n manier achter moet komen, maar misschien helpt het om met iemand te praten", verklaarde Krajicek, die van Petra Kvitová goede verhalen over sportpsychologie heeft gehoord. "En Petra lijkt me geen verkeerde om naar te luisteren."

Krajicek wist toen nog niet dat de als tweede geplaatste Tsjechische even later haar mentale veerkracht zou tonen door tegen Carla Suárez de zege uit het vuur te slepen: 6-2, 2-6, 6-4.

Kvitová toont veerkracht

Kvitová won simpel de eerste set, maar vervolgens was de Spaanse, die de afgelopen twee edities van de latere winnares verloor, lange tijd de baas.

Suárez bracht geregeld haar prachtige enkelhandige backhand in stelling, won mede door veel fouten van Kvitová de tweede set en kwam in derde set op 2-0. De Wimbledon-kampioene toonde echter haar klasse door het duel met vier games op rij alsnog naar haar hand te zetten.

Maria Sjarapova versloeg Jamie Hampton met 6-0, 6-1, dezelfde cijfers waarmee ze een ronde eerder Gisela Dulko van de baan had geslagen. De kampioene van 2008 liet de nummer 144 van de wereld totaal kansloos en was in 64 minuten klaar.

Williams boekt vijfhonderdste zege

Vijfvoudig kampioene Serena Williams boekte tegen Barbora Strycová de vijfhonderdste overwinning (en de 210de op een Grand Slam-toernooi) uit haar carrière. De als twaalfde geplaatste Amerikaanse moest tegen de Tsjechische alleen in de tweede set even aan de bak: 6-0, 6-4.

Marion Bartoli bereikte de derde ronde door met 6-3, 6-2 te winnen van Jelena Dokic. De Française kon haar eerste servicebreak niet vasthouden, maar kreeg de setwinst in de schoot geworpen toen Dokic op 3-4 liefst drie dubbele fouten produceerde.

In de tweede set pakte Bartoli snel een break voorsprong, waarna het nooit meer spannend werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl