NOS NieuwsAangepast

Schoonmaakwerkgevers willen praten

Werkgevers in de schoonmaakbranche roepen FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen op om de CAO-onderhandelingen te hervatten. In december stopte werkgeversorganisatie OSB de onderhandelingen, omdat de eisen van de vakbonden in hun ogen veel te hoog waren.

De werkgevers bieden een pakket ter waarde van drie procent loonkostenstijging. De bonden vragen aanpassingen die volgens de schoonmaakbedrijven een verhoging van de loonkosten van 12 procent zouden betekenen.

In de oproep doen de werkgevers geen nieuwe toezeggingen.

Actiedag

Donderdag houden schoonmakers in Rotterdam hun derde landelijke actiedag. Eerder hielden zij in Amsterdam en Den Haag een 'Mars van Respect' waar zo'n tweeduizend schoonmakers aan deelnamen.

Zij hebben het gemunt op hun werkgevers (de schoonmaakbedrijven) en de opdrachtgevers, die het schoonmaakwerk uitbesteden aan de schoonmaakbedrijven. De schoonmakers vragen om meer respect, meer tijd om hun werk te doen en een verbetering van de arbeidsvoorwaarden - zoals het doorbetalen van de eerste twee ziektedagen, die nu voor eigen rekening van de schoonmakers zijn.

In de branche werken 150.000 mensen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl