NOS SportAangepast

Haase kansloos tegen Roddick

Robin Haase is op de Australian Open in Melbourne niet verder gekomen dan de eerste ronde.

De Amerikaan Andy Roddick, nummer vijftien op de plaatsingslijst, was met 6-3, 6-4, 6-1 een maat te groot.

Haase, die in 2011 in de derde ronde verloor van Roddick, begon goed. Hij kwam door twee backhands in het net een break achter, maar sloeg gelijk terug. De achtste game leverde hij echter weer in met een dubbele fout. Dat kostte de Nederlander de set.

Roddick bleef daarna domineren vanaf de baseline, serveerde uitstekend en maakte weinig fouten. Wat Haase ook probeerde, hij vond geen zwaktes in het spel van Roddick. Toen Haase ook nog last kreeg van zijn knie, was het snel bekeken.

Indrukwekkende Djokovic door

Novak Djokovic is op indrukwekkende wijze doorgedrongen tot de tweede ronde. De titelhouder liet in het snikhete Melbourne, waar de temperatuur tot ruim boven de dertig graden opliep, geen spaan heel van Paolo Lorenzi: 6-2, 6-0, 6-0.

De Italiaanse nummer 109 van de wereld plaatste aan het begin van de wedstrijd nog brutaal een break, maar dat had hij beter niet kunnen doen, want daarmee was de Serviër wakker geschud.

Djokovic maakte er een galavoorstelling van. Bijna alles lukte bij de Serviër, die liefst zeventien games op rij won. Zelfs een tussen de benen door geslagen bal leverde hem een punt op.

Hewitt knokt zich langs Stebe

Lleyton Hewitt bleek aan het begin van zijn zestiende Australian Open nog altijd de knokkende terriër, die hem in Melbourne tot publiekslieveling maakte.

De dertigjarige Australiër, die zeven jaar geleden verliezend finalist was, dreigde door debutant Cedrik-Marcel Stebe tot een vijfsetter gedwongen te worden. De Duitser kwam in de vierde set op 5-1, maar de spanning en de ambiance werden hem te veel, waardoor Hewitt terugkwam en alsnog met 7-5, 6-4, 3-6, 7-5 won.

David Ferrer, vorig jaar halve-finalist, klopte Rui Machado met 6-1, 6-4, 6-2. De Spanjaard had het tegen de Portugees (ATP-70) in de tweede set lastig, maa won na een break achterstand alsnog.

Harrison laat Murray zweten

In tegenstelling tot Djokovic en Ferrer moest Andy Murray flink aan de bak om de tweede ronde te bereiken. De verliezend finalist van de afgelopen twee jaar won met 4-6, 6-3, 6-4, 6-2 van Ryan Harrison.

De negentienjarige Amerikaan maakte vooral in de eerste set indruk. Murray speelde te passief en daar wist Harrison met zijn verwoestende forehand wel raad mee.

De Brit nam in de tweede en derde set snel een break voorsprong. Harrison bleef een hoog niveau halen, maar kon de schade niet repareren. In de vierde set was het beste er bij de Amerikaan wel af. Murray schroefde zijn niveau wat op en kwam niet meer in de problemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl