NOS VoetbalAangepast

'Gesprek Van Gaal gepasseerd station'

Johan Cruijff gaat niet in op het verzoek een gesprek aan te gaan met Louis van Gaal.

Dat verzoek kwam van Hennie Henrichs, de nieuwe voorzitter van de bestuursraad van Ajax.

Volgens Cruijff heeft Henrichs van alle geledingen binnen de Amsterdamse club een negatief oordeel gekregen over zijn voorstel de legendarische nummer veertien en de beoogd algemeen directeur te laten samenwerken.

Cruijff noemt dat idee in zijn column in De Telegraaf een 'gepasseerd station': "Henrichs heeft het onderzocht en daarmee is dit onderdeel nu volledig van de baan."

Bestuursraad overstag

Ook de bestuursraad acht het inmiddels onmogelijk dat Cruijff en Van Gaal gaan samenwerken. De eredivisieclub onderstreepte de boodschap van Cruijff in diens column.

De leden van Ajax dienden vorige maand een motie in waarin ze de bestuursraad verzochten te onderzoeken of een gesprek tussen Cruijff en Van Gaal mogelijk is. "Op basis van gesprekken met beide clubiconen heeft de bestuursraad nu de conclusie getrokken dat dit momenteel niet realiseerbaar is", meldde de raad.

Ook fans willen vertrek RvC

Fans verenigd in de Ajax Supporters Delegatie (ASD) hebben Henrichs in een open brief gevraagd erop aan te dringen dat de raad van commissarissen onder leiding van Steven ten Have opstapt.

De supporters hopen zo de weg vrij te maken voor het ongedaan maken van de aanstellingen van Danny Blind en Martin Sturkenboom, alsmede het plan af te blazen Louis van Gaal aan te stellen.

Door dat niet te doen negeert Henrichs volgens de ASD 'de unanieme wens van leden, supporters en aandeelhouders' en wordt de club geremd in de vernieuwingen die in de lijn van Cruijff liggen. "Wij willen Ajax in rustig vaarwater, en onvoorwaardelijk aan de hand van Johan Cruijff terug richting top", aldus de ASD.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl