NOS NieuwsAangepast

Verwarring over aantal vermisten Italië

In Italië is nog steeds onduidelijk hoeveel opvarenden van het cruiseschip Costa Concordia er precies worden vermist. De schattingen lopen uiteen van veertig tot zeventig.

"De enige echt zekere telling is gedaan toen de veerboten met evacués aankwamen in Porto Santo Stefano", zegt correspondent Andrea Vreede vanuit die Italiaanse kustplaats. "Toen zijn er meer dan 4200 mensen geteld. Maar het is heel goed mogelijk dat mensen met helikopters al eerder zijn weggebracht of dat mensen daar op Giglio niet goed zijn geteld."

Duikers hebben de hele dag in het schip gezocht naar vermisten. Of ze iets gevonden hebben, is niet bekendgemaakt.

Doden

Het cruiseschip voer gisteravond bij het eiland Giglio op een rots en kapseisde. Zeker drie mensen kwamen om: twee Franse toeristen en een bemanningslid uit Peru.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken maken de 34 Nederlanders die aan boord waren het goed. Sommigen hebben lichte verwondingen, maar iedereen is veilig aan wal gekomen.

Onderzoek

De Italiaanse politie en kustwacht doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. De kapitein van de Costa Concordia is aangehouden. Hij zegt dat de rots waar hij tegenaan voer, niet goed op de zeekaarten stond.

"Het is duidelijk dat het schip van zijn koers is afgeweken", zegt Andrea Vreede. "Het schip vaart normaal gesproken vrij dicht langs Giglio, zodat de passagiers dat eiland kunnen zien. Maar hier is het duidelijk dat de cruise te dichtbij is gekomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl