Drie doden na vastlopen cruiseschip

Slachtoffers worden naar een ziekenhuis gebracht»
Slachtoffers worden naar een ziekenhuis gebracht AFP

Reddingswerkers bij het Italiaanse cruiseschip Costa Concordia zijn nog op zoek naar tientallen opvarenden. Bij het ongeluk zijn zeker drie doden en veertien gewonden gevallen.

Aan boord waren zeker 34 Nederlanders. Het luxe schip liep gisteravond vast op rotsen. Dat gebeurde bij het eilandje Giglio in de Tyrreense Zee, voor de kust van Toscane. In de romp ontstond een scheur van tientallen meters.

Chaotisch

Het cruiseschip ligt nu op z'n kant in het water. Reddingswerkers doorzoeken de cabines om te kijken of er nog mensen aan boord zijn achtergebleven.

Er waren ongeveer 4200 mensen aan boord van het schip. Volgens de passagiers verliep de redding chaotisch. Het schip maakte zo veel slagzij dat veel reddingsboten onbruikbaar waren. Sommige mensen sprongen in paniek in de koude zee.

Harde knal

De meeste passagiers zijn met reddingsboten en helikopters naar Giglio gebracht, waar ze zijn opgevangen in scholen, hotels en een kerk.

Een van hen vertelde dat tijdens het diner een harde knal klonk, de lichten uitvielen en het schip krakend tot stilstand kwam.

De 290 meter lange Costa Concordia was gisteravond vanuit de stad Civitavecchia vertrokken voor een cruise over de Middellandse Zee.


Gestrand schip weergeven op een grotere kaart

Deel deze pagina

Video

Drie doden na vastlopen cruiseschip

In Italië is voor de kust van Toscane een cruiseschip met meer dan vierduizend opvarenden vastgelopen en omgeslagen. Zeker drie... mensen zijn omgekomen.

Audio

  • 'Weer een klap en het schip ging nog schever hangen' Een gesprek met Nellie Steeman. Zij zat op het Italiaanse cruiseschip toen het kapseisde.
  • Andrea Vreede over ongeluk met cruiseschip Costa Concordia Correspondent Andrea Vreede is in het Italiaanse Porto Santo Stefano waar de passagiers van de gekapseisde Costa Concordia aan land... kwamen.
  • 'Sloepen waren moeilijk los te maken' Voor de kust van Italië zijn zeker drie mensen om het leven gekomen bij een ongeluk met een cruiseschip. Veertien opvarenden zijn... gewond geraakt en vier worden nog vermist. Een gesprek met correspondent Bas Mesters in Italië.
  • 'Mensen zaten lekker te eten en moesten zwemvesten omdoen' Doden en gewonden bij een ongeval met een cruiseschip voor de kust van Toscane. Een gesprek met correspondent Bas Mesters.

Video en Audio

Meer video en audio