NOS NieuwsAangepast

Turkse organisaties boos over mail

Het Inspraakorgaan Turken Nederland (IOT) zegt ontsteld te zijn over de e-mail van de Limburgse PVV'er Bosman over zijn PvdA-collega Öztürk. De organisatie heeft minister Leers een brief gestuurd waarin het kabinet wordt verzocht zijn afschuw over de e-mail uit te spreken.

"Islamitische immigranten in Nederland merken dagelijks wat het betekent om te wonen in een land dat wordt geregeerd door een kabinet dat wordt gedoogd door een partij die diepe afkeer heeft van moslims", aldus het IOT in de brief.

Volgens het IOT moet het kabinet maatregelen nemen. "Voor de integratie van immigranten in Nederland is het van groot belang dat het kabinet ondubbelzinnig een publiek signaal afgeeft dat wij er ook bij horen. Op een dergelijk signaal wordt sinds het aantreden van het kabinet werkelijk gewacht."

Schandalig

Het Provinciaal Platform Minderheden Limburg noemt de uitlatingen van Bosman schandalig. De organisatie vindt dat de PVV daarvoor excuses moet aanbieden.

CDA en VVD moeten zich afvragen of ze wel met de PVV willen samenwerken, zegt het Platform. De VVD in Limburg zegt dat de coalitie van PVV, CDA en VVD in de provincie niet onder druk staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl