Shell stopt met spaarzegels

Shell-zegels»
Shell-zegels ANP

Shell stopt met de gratis spaarzegels. Volgens het concern vormen de zegels een mooi en nostalgisch systeem, maar zijn ze niet meer van deze tijd. Bovendien geven de zegels een hoop administratieve rompslomp. Ook zegt Shell dat klanten steeds minder belangstelling hebben voor de zegels.

De Shell-zegels bestaan sinds 1983 en waren jarenlang een groot succes. Ze werden vooral gebruikt om te sparen voor handdoeken. Ook de heggenschaar was populair.

Bonte avond

Spaarzegels hebben een lange historie in Nederland. In 1948 introduceerde kruidenierswinkel Spar spaarzegels in het Polygoon-journaal in de bioscopen.

Volgeplakte boekjes konden niet alleen ingewisseld worden voor geld, maar ook voor een 'bonte avond' of zelfs een zomerreis naar Amsterdam en Volendam.

Airmiles

Bij Shell kunnen volle spaarkaarten nog tot het einde van het jaar worden ingewisseld. En vanaf 1 april kunnen bij de tankstations alleen nog Airmiles worden gespaard.

Deel deze pagina

Video

Polygoonjournaal: Spar introduceert zegeltjes

Spaarzegels hebben een lange historie in Nederland. In 1948 introduceerde kruidenierswinkel Spar spaarzegels in het... Polygoon-journaal in de bioscopen.

Audio

  • Middenstanders zweren bij zegeltjes Dat was voor een spaardersvolkje als wij zijn, wel even slikken vanochtend: het nieuws dat Shell stopt met de zegeltjes. Bij... tankstations kunnen we na 1 april alleen nog maar Air Miles verzamelen.Shell mag de zegels inmiddels een ouderwets systeem vinden, veel middenstanders zweren er juist bij, merkte verslaggever Jeroen Schutijser bij een slager in het Overijsselse Vollenhove.
  • Shell: zegeltjes verdwijnen, maar beter voor klanten Shell stopt per 1 april met de spaarzegeltjes. Vanaf dan kunnen er enkel nog airmiles gespaard worden. Een hele oude traditie van... likken en plakken en sparen, voor wie bij Shell tankte, verdwijnt dus. Linda van Schaik, directeur van Shell Retail in de Benelux.

Video en Audio

  • » "Onderzoek crashsite wordt lastig" Audio Premier Mark Rutte kondigde vanmiddag aan dat Nederland de leiding krijgt over het onderzoek naar...22 jul 2014, 43 keer afgespeeld
  • » Poetin veroordeelt sancties Video President Poetin veroordeelt de sancties tegen zijn land. De Russische president deed een oproep...22 jul 2014, 2642 keer afgespeeld
  • » Lichamen slachtoffers naar kazerne Hilversum Video De lichamen van de slachtoffers worden vanaf morgen via Eindhoven Airport, naar Hilversum gebracht.22 jul 2014, 2379 keer afgespeeld

Meer video en audio