Shell stopt met spaarzegels

Shell-zegels»
Shell-zegels ANP

Shell stopt met de gratis spaarzegels. Volgens het concern vormen de zegels een mooi en nostalgisch systeem, maar zijn ze niet meer van deze tijd. Bovendien geven de zegels een hoop administratieve rompslomp. Ook zegt Shell dat klanten steeds minder belangstelling hebben voor de zegels.

De Shell-zegels bestaan sinds 1983 en waren jarenlang een groot succes. Ze werden vooral gebruikt om te sparen voor handdoeken. Ook de heggenschaar was populair.

Bonte avond

Spaarzegels hebben een lange historie in Nederland. In 1948 introduceerde kruidenierswinkel Spar spaarzegels in het Polygoon-journaal in de bioscopen.

Volgeplakte boekjes konden niet alleen ingewisseld worden voor geld, maar ook voor een 'bonte avond' of zelfs een zomerreis naar Amsterdam en Volendam.

Airmiles

Bij Shell kunnen volle spaarkaarten nog tot het einde van het jaar worden ingewisseld. En vanaf 1 april kunnen bij de tankstations alleen nog Airmiles worden gespaard.

Deel deze pagina

Video

Polygoonjournaal: Spar introduceert zegeltjes

Spaarzegels hebben een lange historie in Nederland. In 1948 introduceerde kruidenierswinkel Spar spaarzegels in het... Polygoon-journaal in de bioscopen.

Audio

  • Middenstanders zweren bij zegeltjes Dat was voor een spaardersvolkje als wij zijn, wel even slikken vanochtend: het nieuws dat Shell stopt met de zegeltjes. Bij... tankstations kunnen we na 1 april alleen nog maar Air Miles verzamelen.Shell mag de zegels inmiddels een ouderwets systeem vinden, veel middenstanders zweren er juist bij, merkte verslaggever Jeroen Schutijser bij een slager in het Overijsselse Vollenhove.
  • Shell: zegeltjes verdwijnen, maar beter voor klanten Shell stopt per 1 april met de spaarzegeltjes. Vanaf dan kunnen er enkel nog airmiles gespaard worden. Een hele oude traditie van... likken en plakken en sparen, voor wie bij Shell tankte, verdwijnt dus. Linda van Schaik, directeur van Shell Retail in de Benelux.

Video en Audio

  • » "Schutter Canada handelde alleen" Video De Canadese politie gaat ervan uit dat de schutter van de aanslag gisteren in Ottawa alleen heeft...23 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Bijtelling lease-auto's omhoog Video Lease-rijders gaan meer belasting betalen voor hun auto. Voor veel auto's gaat de bijtelling in...23 okt 2014, 719 keer afgespeeld
  • » Iraakse Koerden mogen vechten in Kobani Video Tweehonderd Iraakse Koerden mogen over Turks grondgebied naar de Syrische grensplaats Kobani om...23 okt 2014, 1731 keer afgespeeld

Meer video en audio