NOS SportAangepast

Handballers niet langs Estland

De Nederlandse handballers zijn er nog niet in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs voor het WK. In Geleen bleven de mannen van bondscoach Harrie Weerman tegen naaste concurrent Estland steken op 35-35.

Oranje nam vroeg in de wedstrijd een 14-8 voorsprong, maar die werd nog voor rust uit handen gegeven. Een spannende tweede helft volgde, waarin Estland lang een kleine voorsprong koesterde, tot zelfs 30-33 in de slotfase.

Nederland rechtte de rug en in de laatste minuut zorgde Nick Verjans uiteindelijk nog voor de gelijkmaker. Bartek Konitz was aan Nederlandse topscorer met acht treffers.

Zaterdag treffen de twee landen elkaar weer, maar dan in Estland. Een nederlaag is fataal voor Oranje.

"Laten liggen"

"We hebben het laten liggen', vond Konitz. "We wisten wel dat Estland lastig zou worden, maar zeker in het begin draaide het spelletje lekker. Toch liepen we op een gegeven moment vast en maakten we vooral in de dekking te veel fouten."

Konitz domineerde in de eerste helft, maar moest na rust lijdzaam toezien hoe hij de grip op het spel kwijtraakte. "Ik werd uit de wedstrijd gehouden door de tegenstander. Toch hadden we moeten winnen, want we kregen de meeste kansen. Zaterdag in Estland wordt het alles of niets."