NOS NieuwsAangepast

Singh: ondervoeding is nationale schande

De Indiase premier Singh heeft de ondervoeding van kinderen in zijn land een "nationale schande" genoemd. Hij reageerde op de uitkomsten van een onderzoeksrapport, waaruit blijkt dat 42 procent van de Indiase kinderen onder de vijf jaar ondervoed is. Voor het onderzoek werden 73.000 gezinnen in negen provincies ondervraagd.

Volgens de 79-jarige Singh is het niveau van ondervoeding onacceptabel hoog, gezien de indrukwekkende groei van het Indiase bruto nationaal product. De economie in India is de laatste 20 jaar spectaculair gegroeid, de laatste jaren zelfs rond de 10 procent per jaar.

Afgenomen

In het rapport, waaraan verschillende organisaties hebben gewerkt, staat wel dat het percentage ondervoede kinderen in zeven jaar is afgenomen, met 11 procent. Maar volgens Singh is zijn regering er niet in geslaagd dat percentage snel genoeg te laten dalen. Hij kondigde aan meer te gaan investeren in gebieden waar veel mensen ondervoed zijn.

Volgens de VN-kinderrechtenorganisatie Unicef leeft van elke drie ondervoede kinderen ter wereld er op dit moment één in India.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl