NOS VoetbalAangepast

Droomrentree Henry bij Arsenal

Thierry Henry heeft zijn rentree bij Arsenal opgesierd met een belangrijke treffer.

De 34-jarige Fransman, die twee maanden van New York Red Bulls wordt gehuurd, betrad in het FA Cup-duel met Leeds United na een uur het veld en schoot de Gunners prompt naar de vierde ronde: 1-0.

Arsenal-coach Arsène Wenger, die zijn meeste vaste waarden, onder wie Robin van Persie, vrijaf had gegeven, zag zijn ploeg domineren. De afronding liet echter te wensen over.

In een poging een replay te voorkomen liet de Franse manager in de tweede helft zijn landgenoot Henry en Theo Walcott invallen. Even later vond Alex Song de vrijlopende Henry. De Arsenal-topscorer aller tijden, die al dan niet buitenspel stond, gaf keeper Andy Lonergan vervolgens met een bekeken schot in de verre hoek het nakijken.

Held

"Kippenvelmomentje, ik hou van Henry", twitterde Van Persie na het doelpunt van Henry, die tussen 1999 en 2007 ook al met veel succes voor Arsenal uitkwam.

"Deze avond vergeet ik nooit meer'', jubelde Henry. "Vijftien dagen geleden kwam ik terug van vakantie en toen had ik nooit gedacht nog eens voor Arsenal te spelen én te scoren. Ik besloot de club te gaan helpen en nu sta ik hier als man van de wedstrijd. Het was helemaal niet mijn bedoeling om de held te worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl