NOS NieuwsAangepast

Mitt Romney vrijwel zeker van winst

Mitt Romney lijkt zeker van de overwinning in de Republikeinse voorverkiezingen morgen in de Amerikaanse staat New Hampshire. Alle peilingen wijzen op een ruime zege voor Romney, die vorige week ook in Iowa de voorverkiezingen won.

In de allerlaatste peiling voor de voorverkiezingen krijgt Romney 35 procent van de stemmen. Daarmee is hij iets teruggezakt. In eerdere peilingen schommelde hij rond de 40 procent.

Ron Paul is tweede in de peiling met 18 procent. Daarna volgen Jon Huntsman met 16 procent van de stemmen, Newt Gingrich met 12 procent, Rick Santorum met 11 procent, Buddy Roemer met 3 procent en Rick Perry met een schamele 1 procent.

Debat

De andere Republikeinse presidentskandidaten haalden dit weekend fel uit naar Romney in een televisiedebat. Newt Gingrich noemde Romney een "carrièrepoliticus", Santorum verweet hem dat hij niet conservatief genoeg is en Huntsman beschuldigde Romney ervan dat hij verdeeldheid zaait. Romney bleef overeind in het debat en pareerde de aanvallen met gemak.

Als Romney wint in New Hampshire, is het de eerste keer dat een kandidaat zowel in Iowa als New Hampshire wint. Daarmee maakt Romney goede kans om de nominatie in de wacht te slepen en het in november op te nemen tegen zittend president Barack Obama.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl