NOS SchaatsenAangepast

"Niet gedacht dat ik zo goed was"

Voor Sven Kramer is zijn vijfde Europese schaatstitel 'zeer speciaal'.

"Helemaal na zo'n kloteperiode", vertelde de breedglimlachende Fries. "Ik had niet gedacht dat ik zo goed was. Ik bleef tijdens mijn race gewoon doorrammen. Vooral na mijn race op de 500 meter had ik dit niet verwacht, maar ik heb toch weten goed te maken."

Ondanks de titel is er voor Kramer nog genoeg werk aan de winkel. "Ik voel me niet beter dan ooit. Ik wil deze lijn gewoon doortrekken en richting Sotsji werken."

Blokhuijsen goed verliezer

Jan Blokhuijsen toonde zich een goed verliezer. "Sven heeft meer vermogen", zei de Noord-Hollander, die na vorig jaar wederom als tweede eindigde op de EK.

"Sven is momenteel de beste allrounder, maar ik voel dat ik gegroeid ben. We zitten dicht bij elkaar. Het is mooi dat ik weer een stap heb kunnen zetten."

Gemengde gevoelens bij Wüst

Bij de vrouwen werd het toernooi een kleine deceptie voor Ireen Wüst. Ze had gehoopt te kunnen strijden om de titel met Martina Sábliková en Claudia Pechstein, maar het lukte niet. Sábliková was verreweg de beste en de Brabantse moest genoegen nemen met brons.

Ze kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op het EK. "Ik heb echt alles gegeven en de derde plaats is het hoogst haalbare," aldus Wüst.

"Ik ben niet zo goed op een buitenbaan en ik moet dan ook de complimenten aan Sábliková geven. Zij heeft een geweldig toernooi gereden. Daar neem ik mijn muts voor af. Maar gelukkig is deelname aan het WK in Moskou weer binnen."

Sábliková erkende dat zij baat had bij het slechte ijs en de straffe wind. "Het was heel zwaar, maar ik ben dit wel meer gewend dan Ireen", zei de Tsjechische. "Ik zal in Moskou zeker meer tegenstand van haar krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl