NOS NieuwsAangepast

'Vuurpijlmuis' Astro toch nog dood

De muis die een dag voor de jaarwisseling door twee mannen aan een vuurpijl werd vastgebonden, is toch nog doodgegaan. Dat schrijft de Leeuwarder Courant, die 'Astro de vuurpijlmuis' had geadopteerd en in een kooitje op de redactie hield.

Astro raakte gewond toen het tweetal uit Burgum, bij Drachten, hem probeerde te lanceren. Hij was met tape vastgeplakt aan de vuurpijl.

Meerdere muizen

De mannen werden aangesproken toen de politie hen bezig zag, omdat vuurwerk pas op Oudjaarsdag afgestoken mocht worden. Daarbij ontdekten ze ook de muis.

De politie arresteerde de mannen wegens dierenmishandeling. Ze hadden nog meer muizen bij zich die ze net bij een dierenwinkel hadden gekocht.

Astro had een brandplekje op de borst en was wat suf, maar leek het verder goed te maken. Gisteren stierf hij echter alsnog, waarschijnlijk van de stress.

Opgezet

Astro is overgedragen aan het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden, waar hij zal worden opgezet.

De vacht van het diertje ligt dit weekend in een looibad in het open atelier van het museum. Dinsdag wordt het karwei voltooid.

"Het is de bedoeling het dier op te zetten in een triomfantelijke houding, als overwinning op de vuurpijl", laat het museum weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl