NOS NieuwsAangepast

Premier Rutte boort sociale media aan

Premier Rutte is in een klap een stuk actiever geworden op internet. Hij had al ruim een jaar een Twitter-account en was actief op YouTube en Flickr, maar heeft nu ook profielen geopend op Facebook, Hyves en Google+.

Op de pagina's gaan medewerkers van de Rijksvoorlichtingsdienst verslag doen van de activiteiten van de premier. "Op deze manier krijgt een breder publiek de mogelijkheid om minister-president Rutte te volgen", laat een woordvoerder weten.

De RVD waarschuwt dat vragen en reacties welkom zijn, maar niet direct beantwoord zullen worden. "Ze worden wel gelezen", belooft de RVD.

Tips

Ook houdt de RVD zich aanbevolen voor tips van volgers. "Dit is nieuw terrein voor ons, dus laat ons vooral weten wat jullie graag willen zien op deze pagina", roept de dienst op.

Google+ was vanmorgen het populairst om de premier te volgen, daar hebben ruim 200 mensen Rutte opgenomen in hun kring. Op Facebook vonden 176 mensen zijn profiel leuk. Op Hyves heeft hij nog maar 51 vrienden.

Overigens was Rutte zonder de hulp van de RVD geen grootgebruiker van sociale media: op zijn persoonlijke Twitter-account staan nog altijd maar twee tweets, beide om door te verwijzen naar een ander adres.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl