NOS NieuwsAangepast

Druk op president Wulff neemt toe

In Duitsland neemt de druk toe op president Wulff om af te treden. Wulff is in problemen gekomen doordat hij een gunstige lening had verzwegen.

Daar kwam gisteren het nieuws bij dat Wulff geprobeerd heeft berichtgeving van de krant Bild over het onderwerp te verhinderen. Vandaag bleek dat de Duitse president niet alleen Bild heeft gedreigd met juridische stappen, maar dat hij maanden eerder hetzelfde probeerde bij de krant Welt am Sonntag.

De christendemocraat Wulff (52) verliest ook steun in zijn eigen CDU. De partijtop in Nedersaksen, waar Wulff eerder premier was, eist opening van zaken omdat anders het ambt van president wordt beschadigd.

Geduld

Regeringspartij FDP wil nog deze week een verklaring van Wulff. Voor de oppositionele SPD lijkt het geduld met het staatshoofd op te zijn. De linkse oppositiepartij Die Linke heeft zelfs expliciet het aftreden van Wulff geëist.

Vorige maand erkende Wulff dat de kwestie geen schoonheidsprijs verdient, maar dat was volgens hem geen reden om af te treden. Sinds de jaarwisseling neemt de druk op de president toe om op te stappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl