NOS NieuwsAangepast

'Rambo' waarschijnlijk dood gevonden

De politie in de Amerikaanse staat Washington heeft in een natuurreservaat een dode gevonden. Waarschijnlijk is het de Irakveteraan op wie de hele dag jacht is gemaakt.

De 24-jarige oud-militair Benjamin Colton Barnes wordt ervan verdacht een parkwachter te hebben doodgeschoten. Volgens de moeder van zijn kind leed hij aan een posttraumatische stressstoornis.

Het lichaam werd vanuit de lucht ontdekt in de borsthoge sneeuw in het park. De politie heeft het nog niet bereikt. Mogelijk is de man op de vlucht door uitputting om het leven gekomen.

Rambo

Het verhaal kreeg veel media-aandacht, omdat het doet denken aan de plot van de film 'First Blood' uit 1982, waarin de Vietnamveteraan John Rambo (Sylvester Stallone) op de vlucht is voor de politie en zich verstopt in het bos.

De politie ging ervan uit dat Barnes dankzij zijn legertraining ook soortgelijke overlevingstechnieken kende.

Barnes is ook in beeld als dader van een schietpartij in Seattle tijdens de jaarwisseling. Een feest van wapenliefhebbers liep daar uit de hand, met vier gewonden tot gevolg.

Blokkade

Parkwachter Margaret Anderson (34) werd op Nieuwjaarsdag gedood toen ze een wegblokkade opzette. Die was bedoeld om een automobilist tegen te houden die langs een politiecontrole was gereden.

Bij de blokkade begon de man te schieten en werd Anderson geraakt. Het kostte achtervolgende politiemensen 90 minuten om haar lichaam te kunnen bergen, omdat de schutter maar bleef vuren. Uiteindelijk vluchtte hij het nationale park in, met een aantal vuurwapens. De achtergelaten auto zou op naam staan van Barnes.

Ongeveer 200 agenten waren op zoek naar de schutter. Lokale politiemensen kregen onder meer ondersteuning van de FBI.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl