NOS NieuwsAangepast

Minder nieuwjaars-sms'jes verstuurd

Er zijn afgelopen nacht voor het eerst minder nieuwjaarswensen ge-sms't. Ook werd er rond middernacht minder gebeld. Tegelijk is het dataverkeer tijdens de jaarwisseling fors toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Een trend die vorig jaar al werd ingezet.

KPN, T-Mobile en Vodafone verwerkten vannacht opgeteld bijna 78 miljoen sms'jes. Vorig jaar waren dat er nog ruim 84 miljoen. Maar dat wil niet meteen zeggen dat we elkaar minder nieuwjaarswensen toestuurden.

Dataverkeer

In het piekmoment tussen 22.00 en 04.00 uur zagen de drie operatoren namelijk het mobiele dataverkeer op hun netwerken verdubbelen ten opzichte van hetzelfde moment een jaar geleden.

Dat wijst erop dat er meer wensen werden verstuurd via mobiele berichtjesdiensten als Whatsapp, Twitter en Facebook.

T-Mobile verwerkte afgelopen nacht 6,2 terabyte aan data, KPN 3,5 terabyte. Dat staat samen ongeveer gelijk aan het downloaden van 2 miljoen mp3'tjes. Vodafone gaf geen exacte cijfers, maar meldt ook een verdubbeling.

Gesprekken

Over het aantal telefoongesprekken gaven de drie bedrijven wel allemaal cijfers. Met 20,2 miljoen gesprekken is er een lichte daling in vergelijking met vorig jaar. Toen werd er nog 20,5 miljoen keer gebeld tijdens de nieuwjaarsnacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl