NOS SportAangepast

Twee titels Wild op slotdag NK

Kirsten Wild heeft op de slotdag van de NK baanwielrennen in Apeldoorn twee gouden medailles veroverd.

De Zwolse, die eerder al goud op de puntenkoers won, zegevierde eerst op scratch en daarna met Ellen van Dijk in de koppelkoers.

Wild haalde op het onderdeel scratch in de slotfase nog Van Dijk terug. "Ellen kreeg eigenlijk te veel ruimte. Als ik geen hulp van Nathalie van Gogh had gekregen, hadden we het niet gehaald. Maar op deze manier winnen, is eigenlijk het leukst", lachte Wild. Van Gogh werd tweede en Roxane Knetemann derde.

In de koppelkoers bleven Wild en Van Dijk de duo's Kelly Markus/Amy Pieters en Vera Koedooder/Winanda Spoor voor.

Mulder wint ook goud op sprint

Bij de mannen veroverde Teun Mulder zijn tweede titel van dit toernooi. De renner uit Zuuk was na zijn zege op de tijdrit ook de beste op de sprint.

Mulder rekende in de finale af met Hugo Haak, die er nog wel een derde race uit wist te slepen, maar daarin uiteindelijk toch tekort kwam. "We moesten vandaag drie rondes achter elkaar rijden en dat kan eigenlijk niet. Bovendien voelde ik de inspanning van de tijdrit nog in de benen", zei een opgeluchte Mulder.

Barry Markus en Roy Pieters wonnen goud in de koppelkoers. Het duo verdrong in de afsluitende sprint Niki Terpstra en Yoeri Havik van de koppositie. Markus en Pieters wonnen met één punt verschil.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl