Tarzan-aap Cheetah (80) overleden

Cheetah, de wereldberoemde chimpansee uit de zwart-witfilms Tarzan is dood. Volgens een opvanghuis in Florida stierf de chimpansee zaterdag op 80- jarige leeftijd aan nierfalen.

Cheetah verscheen in de jaren 30 op het witte doek met Olympisch zwemkampioen Johnny Weissmuller. Ook speelde hij in andere films. Een paar jaar geleden kwam hij nog in het nieuws, omdat getwijfeld werd of Cheetah wel echt de aap uit de Tarzanfilms was. Bij de opnames zouden verschillende dieren zijn gebruikt.

Volgens het opvanghuis was Cheetah een vrolijke chimp die gek op vingerverven was. Hij zat daar sinds de jaren 60.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • Tim Cook Tim Cook: gay and proud of it Tim Cook = homo. Dat zegt de Apple-baas nu ook zelf.
  • De bedwants Bedwants steeds vaker in jouw bed Ze zijn zo'n 6 millimeter lang, roodbruin en leven het liefst in jouw bed: bedwantsen. En die bedwants zit steeds vaker in Nederlandse bedden, zegt het Kenniscentrum Dierplagen. Vooral in bedden in grote steden.
  • Beeld uit State of Superstition Satire over IS doet het goed in Irak Satire over Islamitische Staat op een plek waar je het 't minst verwacht: Irak. Daar loopt de serie State of Superstition, die IS compleet op de hak neemt, sinds een maand. De makers hebben net de laatste aflevering gefilmd.