Tarzan-aap Cheetah (80) overleden

Cheetah, de wereldberoemde chimpansee uit de zwart-witfilms Tarzan is dood. Volgens een opvanghuis in Florida stierf de chimpansee zaterdag op 80- jarige leeftijd aan nierfalen.

Cheetah verscheen in de jaren 30 op het witte doek met Olympisch zwemkampioen Johnny Weissmuller. Ook speelde hij in andere films. Een paar jaar geleden kwam hij nog in het nieuws, omdat getwijfeld werd of Cheetah wel echt de aap uit de Tarzanfilms was. Bij de opnames zouden verschillende dieren zijn gebruikt.

Volgens het opvanghuis was Cheetah een vrolijke chimp die gek op vingerverven was. Hij zat daar sinds de jaren 60.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • Nederlands paspoort 'Jihadgezinnen' raken paspoort kwijt Van twee gezinnen uit Huizen, in Noord Holland, zijn de paspoorten afgepakt. Volgens het Openbaar Ministerie wilden de gezinnen naar Syrië om zich daar aan te sluiten bij terreurgroep IS.
  • Je toetsenbord weet hoe je je voelt Je toetsenbord weet hoe je je voelt "Zou je dit mailtje nu wel sturen? Je lijkt boos." In de toekomst krijg je misschien wel zo'n berichtje als je woedend op je toetsenbord aan het tikken bent. Wetenschappers hebben namelijk software ontwikkeld die je emotie kan inschatten op basis van je typegedrag.
  • May Myat Noe met kroontje, afgelopen mei Ex-miss gaat ervandoor met kroon van 100.000 dollar Ze mocht geen Miss meer zijn maar wilde haar kroontje niet inleveren. En dus ging ze ervandoor met de kroon van 100.000 dollar.