Tarzan-aap Cheetah (80) overleden

Cheetah, de wereldberoemde chimpansee uit de zwart-witfilms Tarzan is dood. Volgens een opvanghuis in Florida stierf de chimpansee zaterdag op 80- jarige leeftijd aan nierfalen.

Cheetah verscheen in de jaren 30 op het witte doek met Olympisch zwemkampioen Johnny Weissmuller. Ook speelde hij in andere films. Een paar jaar geleden kwam hij nog in het nieuws, omdat getwijfeld werd of Cheetah wel echt de aap uit de Tarzanfilms was. Bij de opnames zouden verschillende dieren zijn gebruikt.

Volgens het opvanghuis was Cheetah een vrolijke chimp die gek op vingerverven was. Hij zat daar sinds de jaren 60.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • De vrijgelaten journalisten Ontvoerde Franse journalisten SyriĆ« vrij Vier Franse journalisten die sinds juni vorig jaar vastzaten in SyriĆ« zijn vrijgelaten. Ze werden bij de Turkse grens gevonden door Turkse militairen. Ze waren toen vastgebonden en geblinddoekt.
  • Het logo van Airbnb New York jaagt op illegale Airbnb-hotels De procureur-generaal van New York wil Airbnb dwingen om de gegevens van sommige verhuurders aan hen over te dragen. Het bureau van de procureur-generaal denkt dat er illegaal hotels worden gerund via Airbnb en wil daar iets aan doen, dat schrijft Business Insider. Airbnb is het daar niet mee eens en heeft een motie ingediend om de dagvaarding te vernietigen.
  • still uit campagne voor lot van haantjes 'Pasen: denk ook eens aan de haan!' Als je dit Paasweekeinde weer een recordaantal eieren verobert, denk dan ook eens aan de haan. Dat is kortgezegd de boodschap van een nieuwe campagne van dierenrechtenorganisatie PETA.