Tarzan-aap Cheetah (80) overleden

Cheetah, de wereldberoemde chimpansee uit de zwart-witfilms Tarzan is dood. Volgens een opvanghuis in Florida stierf de chimpansee zaterdag op 80- jarige leeftijd aan nierfalen.

Cheetah verscheen in de jaren 30 op het witte doek met Olympisch zwemkampioen Johnny Weissmuller. Ook speelde hij in andere films. Een paar jaar geleden kwam hij nog in het nieuws, omdat getwijfeld werd of Cheetah wel echt de aap uit de Tarzanfilms was. Bij de opnames zouden verschillende dieren zijn gebruikt.

Volgens het opvanghuis was Cheetah een vrolijke chimp die gek op vingerverven was. Hij zat daar sinds de jaren 60.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • In geen enkel café mag je nu nog roken Het is vanaf vandaag in alle cafés verboden om te roken, ook in kleine cafés zonder personeel. Daarvoor werd tot nu toe een uitzondering gemaakt.
  • Banenblog Banenblog: "Je staat niet alleen" Roman schrijft zijn laatste blog voor het Banenblog van NOS op 3: "Afscheid nemen van iets dat de afgelopen anderhalf jaar een onderdeel is geworden van mijn leven is moeilijk."
  • In Jamaica zijn homo's niet veilig Homogeweld in Jamaica: "Agenten deden lachend mee" "Ik werd aangevallen door 30 man met messen, stokken en machetes. Na twintig minuten greep de politie pas in: ze stopten me in hun politiebusje. Maar daar werd ik geboeid en ook de agenten begonnen te slaan."