Tarzan-aap Cheetah (80) overleden

Cheetah, de wereldberoemde chimpansee uit de zwart-witfilms Tarzan is dood. Volgens een opvanghuis in Florida stierf de chimpansee zaterdag op 80- jarige leeftijd aan nierfalen.

Cheetah verscheen in de jaren 30 op het witte doek met Olympisch zwemkampioen Johnny Weissmuller. Ook speelde hij in andere films. Een paar jaar geleden kwam hij nog in het nieuws, omdat getwijfeld werd of Cheetah wel echt de aap uit de Tarzanfilms was. Bij de opnames zouden verschillende dieren zijn gebruikt.

Volgens het opvanghuis was Cheetah een vrolijke chimp die gek op vingerverven was. Hij zat daar sinds de jaren 60.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • Frans Timmermans Verruilt Frans Timmermans BuZa voor Brussel? Nederland omarmde hem na zijn daadkrachtige optreden na de ramp met vlucht MH17: Frans Timmermans. Maar nu is de kans groot dat we hem kwijtraken als minister van Buitenlandse Zaken. Hij gaat morgen solliciteren in Brussel.
  • iCloud Lekker veilig (en naakt) in de cloud? Je priv√©kiekjes naar een ontwikkelaar brengen, die ze afdrukt en dus onder ogen krijgt, dat hoeft gelukkig niet meer. Je zet ze nu lekker veilig in een cloud, achter slot en grendel met een wachtwoord en beveiligingsvragen. Niet dus, bewijzen de pikante foto's van celebrities op het wereldwijde web vandaag. Hoe veilig is die cloud? En ligt dat aan Apple?
  • Transfermarkt NOS Sport LIVE: laatste dag transfermarkt Volg hier alle ontwikkelingen op de traditioneel drukke laatste dag van de transfermarkt.