Tarzan-aap Cheetah (80) overleden

Cheetah, de wereldberoemde chimpansee uit de zwart-witfilms Tarzan is dood. Volgens een opvanghuis in Florida stierf de chimpansee zaterdag op 80- jarige leeftijd aan nierfalen.

Cheetah verscheen in de jaren 30 op het witte doek met Olympisch zwemkampioen Johnny Weissmuller. Ook speelde hij in andere films. Een paar jaar geleden kwam hij nog in het nieuws, omdat getwijfeld werd of Cheetah wel echt de aap uit de Tarzanfilms was. Bij de opnames zouden verschillende dieren zijn gebruikt.

Volgens het opvanghuis was Cheetah een vrolijke chimp die gek op vingerverven was. Hij zat daar sinds de jaren 60.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • De Tweede Kamer heeft ingestemd met de nieuwe zorgwet van staatssecretaris Van Rijn (rechts) NOS.nl: Kamer voor plan zorghervorming Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer heeft ingestemd met de hervormingen voor de langdurige zorg. Staatssecretaris Van Rijn regelt met de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning dat veel zorgtaken voor gehandicapten, chronisch zieken en bejaarden per 1 januari 2015 overgaan naar de gemeenten.
  • Bier Boze Groningers maken van een biertje een colaatje Het hoort een beetje bij Koningsdag: lekker je eigen flesjes of blikjes alcohol meenemen naar de stad. Veel gemeenten in Nederland hebben dat allang verboden, en ook Groningen moet er dit jaar aan geloven. Vanaf dit jaar mag je ook daar maximaal één alcoholisch drankje meenemen naar de binnenstad. De gemeente hoopt zo dat minder mensen gewond raken door glas.
  • De 'winnaars' Nederlandse studenten bouwen prestigieuze TIME-website Nog nooit stonden er zoveel vrouwen in de lijst met meest invloedrijke mensen ter wereld van het tijdschrift TIME. Zangeres Beyoncé, politica Hillary Clinton en actrice Amy Adams: allemaal deden ze dit jaar iets bijzonders. Opmerkelijk is dat de website van de TIME-lijst is gebouwd door studenten van de opleiding Communicatie en Multimedia Design van Avans Hogeschool.