Tarzan-aap Cheetah (80) overleden

Cheetah, de wereldberoemde chimpansee uit de zwart-witfilms Tarzan is dood. Volgens een opvanghuis in Florida stierf de chimpansee zaterdag op 80- jarige leeftijd aan nierfalen.

Cheetah verscheen in de jaren 30 op het witte doek met Olympisch zwemkampioen Johnny Weissmuller. Ook speelde hij in andere films. Een paar jaar geleden kwam hij nog in het nieuws, omdat getwijfeld werd of Cheetah wel echt de aap uit de Tarzanfilms was. Bij de opnames zouden verschillende dieren zijn gebruikt.

Volgens het opvanghuis was Cheetah een vrolijke chimp die gek op vingerverven was. Hij zat daar sinds de jaren 60.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • Party-eiland Kos jaagt reisleiders weg Op het populaire vakantie-eiland Kos is het de laatste dagen wat rustiger. Even wat minder kroegentochten, schuimparty's en happy hours, want alle reisleiders van de jongerenorganisaties GoGo en Beachmasters hebben opdracht gekregen om het eiland te verlaten.
  • Boks Boks! gezonder dan handen schudden Bal je hand tot een vuist, steek hem voor je uit naar degene die je wil groeten. Als die jonger is dan 30 zit je veilig. Boks!
  • Leak Ff lekken: oplossing voor gênante gesprekken Altijd al een oogje gehad op een collega, of durf je een vriend niet te vertellen dat z'n gulp open staat? Ook voor dit soort gênante gesprekken heeft het internet de oplossing.