NOS VoetbalAangepast

Manchester United komt naast City

Manchester United is naast stadgenoot City gekomen aan de kop van de Premier League.

United won op 'Boxing Day' thuis eenvoudig met 5-0 van Wigan Athletic, waar Ronnie Stam in de basis stond. City bleef bij West Bromwich Albion op 0-0 steken.

Met Wayne Rooney op de bank stond bij United Dimitar Berbatov voor het eerst in drie maanden in de basis. De Bulgaar vierde dat met drie goals, waarvan één vanaf de stip. Park Ji-Sung en Antonio Valencia scoorden eveneens.

City zag bij West Brom een treffer van Mario Balotelli afgekeurd worden en een inzet van de Italiaanse aanvaller op de lat belanden. United kwam in punten naast City, dat evenwel een beter doelsaldo heeft (+38 tegen +33).

Chelsea thuis niet langs Fulham

Chelsea heeft voor de achtste keer dit seizoen punten gemorst. De club uit Londen kwam op Stamford Bridge niet verder dan 1-1 tegen stadgenoot Fulham.

Chelsea had in het tegenvallende duel het beste van het spel, maar dat leidde bijna niet tot kansen. Vlak na rust kwam de thuisploeg toch op 1-0 via Juan Mata, die de bal wat gelukkig voor zijn voeten kreeg. Lang duurde de vreugde niet, want op aangeven van Bryan Ruiz (ex-Twente) tikte Clint Dempsey al snel de 1-1 binnen.

Liverpool gelijk tegen hekkensluiter

Staartclub Blackburn Rovers pakte met 1-1 een punt bij Liverpool, waar Dirk Kuijt op de bank zat. Blackburn kwam kort voor rust op 1-0 door een eigen goal van de fel door Mauro Formica belaagde Charlie Adam. Na de pauze kopte Maxi Rodriguez de 1-1 in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl