NOS NieuwsAangepast

Metro Londen plat door staking

In Londen ligt het metroverkeer plat vanwege een staking van het personeel. Dat geeft problemen voor mensen die naar de traditionele kerstuitverkoop op Boxing Day gaan.

Ook zijn er op Tweede Kerstdag altijd veel voetbalsupporters onderweg naar wedstrijden. Ook zij komen in de problemen door de staking.

Arsenal heeft zijn wedstrijd al naar morgen verplaatst. De Londense club meldt op de website: "We nemen dit besluit, omdat we een voorbereidingsperiode nodig hebben om alles in het stadion veilig te laten verlopen." De wedstrijd van Chelsea tegen Fulham gaat vooralsnog gewoon door.

Extra loon

De directie van het Londense openbaarvervoerbedrijf Transport for London is woedend dat juist vandaag het werk wordt neergelegd. Volgens directielid Howard Collins toont het aan dat de vakbondsleiding totaal geen respect heeft voor de reizigers.

De vakbond ASLEF, voor treinbestuurders, heeft de staking georganiseerd omdat men vindt dat metrobestuurders extra loon zouden moeten krijgen voor het werken op Boxing Day.

De directie heeft geprobeerd de staking te laten verbieden, maar het Britse Hooggerechtshof oordeelde dat de staking legaal is. Volgens de vakbond is er door de rechtsgang veel tijd verloren gegaan, die beter aan de onderhandelingstafel doorgebracht had kunnen worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl