NOS NieuwsAangepast

Opbrengst Serious Request: 8.621.004 euro

Serious Request 2011 heeft een nieuw recordbedrag opgeleverd: 8.621.004 euro. Dat is ruim meer dan de 7,1 miljoen van vorig jaar.

De 3FM-dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin toonden zich in Leiden zeer tevreden. Ze hebben daar zes dagen lang non-stop radio gemaakt en niet gegeten. Dat alles om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

"Waar slaat dit op?", reageerde Coen Swijnenberg. Gerard Ekdom had er naar eigen zeggen geen woorden voor. "Dit komt echt terecht bij al die moeders die het zo hard nodig hebben. Bedankt, bedankt, bedankt, en we zullen het nooit, nooit vergeten." Perlin: "Ik heb alleen maar plaatjes gedraaid."

Tussenstand

Even na vijven werd er nog een laatste tussenstand bekendgemaakt, zeer ongebruikelijk voor de laatste dag van Serious Request. De tussenstand bedroeg 5.992.772 euro. Dat was bedoeld om nog een laatste aansporing te geven om geld te doneren.

Vorig jaar werd een recordbedrag van 7,1 miljoen opgehaald voor aids-slachtoffers. Dit jaar gaat het opgehaalde geld naar moeders in oorlogsgebieden. 3FM kiest altijd voor 'stille' rampen, zaken die zich voltrekken zonder dat daar veel aandacht voor is.

Brievenbus

De achtste editie in Leiden werd bijzonder druk bezocht, er was zelfs een derde brievenbus in het huis nodig om de vele donaties op te kunnen vangen. Op de laatste dag komen altijd grote bedragen binnen van acties die de hele week lopen, zoals Meters voor Mama's. De hardloopestafette die in verschillende steden werd gehouden, leverde bijna twee ton op.

Ook elders in Europa, onder meer in Zweden en België, leverden soortgelijke acties recordbedragen op, in totaal 23 miljoen.

Volgend jaar vindt Serious Request in Enschede plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl