NOS NieuwsAangepast

Kogel raakt meisje op 2,5 km afstand

Een meisje dat vorige week in de Amerikaanse staat Ohio werd doodgeschoten, blijkt te zijn geraakt door een kogel die 2,5 kilometer verderop was afgevuurd. De politie dacht oorspronkelijk aan een moordzaak, maar gaat nu uit van een tragisch ongeluk.

De 15-jarige Rachel Yoder was onderweg naar huis vanaf een kerstfeest van haar werk toen ze in haar hoofd werd getroffen. In eerste instantie werd gedacht dat ze ongelukkig ten val was gekomen, totdat in het ziekenhuis de kogel werd gevonden.

De politie startte daarop een onderzoek in de veronderstelling dat Yoder bewust was neergeschoten. Die theorie werd bijgesteld toen zich iemand meldde die zei rond die tijd zijn geweer lukraak te hebben afgevuurd.

Jagen

De man had een voorlader gebruikt tijdens de jacht en had de kogel lukraak afgevuurd om het geweer schoon te kunnen maken. Bij voorladers worden kruit en kogel via de loop aangebracht. De lading is daarna moeilijk veilig te verwijderen zonder het geweer af te vuren.

De kogel die Yoder raakte komt overeen met de munitie die de onfortuinlijke jager gebruikte, al moet een ballistisch onderzoek nog definitieve zekerheid brengen.

Justitie is niet van plan de jager te vervolgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl