NOS NieuwsAangepast

Pers kiest Politicus van het Jaar 2011

Premier Mark Rutte (VVD) en minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) horen bij de vijf politici die kans maken op de titel Politicus van het jaar 2011. Zondag wordt bekendgemaakt wie de parlementaire journalisten tot winnaar verkiezen.

De drie andere genomineerden zijn minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD), SP-fractievoorzitter Emile Roemer en SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij. De verkiezing is in een rechtstreekse uitzending op Radio 1 en Politiek 24 te volgen.

Vorig jaar werd premier Rutte uitgeroepen tot politicus van het jaar.

Politiek talent

Behalve de Politicus van het Jaar kiezen de Haagse journalisten ook het Politieke Talent van 2011. In deze categorie zijn drie politici genomineerd: Rik Grashoff (GroenLinks), Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en Carola Schouten (ChristenUnie).

Het gaat hier om politici die na 9 juni 2010, de datum van de laatste Tweede Kamerverkiezingen, voor het eerst actief werden in de landelijke politiek.

Negende keer

Het is de negende keer dat het Radio 1 Journaal de verkiezing van de Politicus van het Jaar organiseert.

Eerdere winnaars waren: premier Mark Rutte (2010), D66-leider Alexander Pechtold (2009), PvdA-minister Wouter Bos (2008), PVV-leider Geert Wilders (2007), SP-leider Jan Marijnissen (2006), CDA-minister Piet Hein Donner (2005), ChristenUnie-leider André Rouvoet (2004) en VVD-fractieleider Jozias van Aartsen (2003).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl