Liesbeth Spies opvolger Donner

Piet Hein Donner droeg vanmiddag zijn bevoegdheden over aan Liesbeth Spies»
Piet Hein Donner droeg vanmiddag zijn bevoegdheden over aan Liesbeth Spies ANP

Liesbeth Spies is de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken. Ze volgt Piet Hein Donner op, die vice-president van de Raad van State is geworden. Vanmiddag is ze beëdigd door koningin Beatrix.

Spies was lid van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Van 2002 tot 2010 was ze lid van de Tweede Kamer voor het CDA, in de laatste periode was ze vice-fractievoorzitter. Spies was na het aantreden van het kabinet-Rutte ook enige tijd waarnemend partijvoorzitter van het CDA.

Spies (45) heeft rechten en economie gestudeerd. Ze staat bekend als deskundig en loyaal.

Deel deze pagina

Video

  • video Wie is nou Liesbeth Spies? Liesbeth Spies van het CDA neemt Binnenlandse Zaken over van Piet Hein Donner. Het is nu zover. De lang... erwachte benoeming van Donner als vicevoorzitter van de Raad van State is officieel. Maar wie is eigenlijk die Liesbeth Spies?
  • video Spies: nieuwe baan heel bijzonder De nieuwe minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Liesbeth Spies neemt op het ministerie het... werk over van Piet Hein Donner, die naar de Raad van State vertrekt.
  • video Dominique van der Heyde: procedure Donner niet fraai Er was niets mis met de procedure die heeft geleid tot de benoeming van Piet Hein Donner als vicepresident... van de Raad van State. De oppositie is kwaad en vindt het een schijnvertoning. Donner wordt als minister opgevolgd door Liesbeth Spies. Verslaggever Dominique van der Heyde.

Audio

  • Liesbeth Spies: ik zei met overtuiging ja Piet Hein Donner wordt de nieuwe vicepresident van de Raad van State. Hij heeft vanmiddag zijn taken overgedragen aan Liesbeth... Spies. Daarmee is Spies nu de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ze was jarenlang kamerlid voor het CDA en de laatste tijd gedeputeerde voor Zuid Holland. Verslaggever Margreeth Boer sprak met de nieuwe minister.

Video en Audio

Meer video en audio