NOS NieuwsAangepast

Tientallen doden door giftige alcohol

In het oosten van India zijn zeker 102 mensen om het leven gekomen na het drinken van vergiftigde alcohol. Zeker zeventig mensen liggen nog in het ziekenhuis.

Veel van hen zijn er slecht aan toe. "Steeds meer mensen melden zich met symptomen van vergiftiging door alcohol. Eén ziekenhuis is al overvol", zegt een woordvoerder.

De politie heeft vier mannen opgepakt. Ze worden verdacht van het maken en verkopen van de giftige drank.

Schuim

Dinsdagnacht kochten arme arbeiders na hun werk goedkope alcohol. Na een tijdje begonnen verschillende mannen te braken, kregen last van hoofdpijn en er kwam schuim uit hun mond.

Een man, die zijn broer naar het ziekenhuis bracht, zag het gebeuren: "Mijn broer klaagde over pijn in zijn borst en ernstige maagpijn." Uit woede werden winkels met illegale alcochol door dorpelingen geplunderd.

"Het is heel erg dat dit gebeurt. Waarom stopt de politie dit niet?", vraagt een man, die zes personen naar het ziekenhuis bracht. "Ik begrijp het niet."

Chemische stoffen

Een minister van de deelstaat West-Bengalen belooft hard op te treden. "Ik wil harde acties ondernemen tegen de fabrieken die illegale alcohol verkopen."

In India vallen vaker doden doordat illegale drankstokerijen het niet zo nauw nemen met de ingrediënten. Vaak worden chemische stoffen toegevoegd die het alcoholpercentage verhogen.

In 2009 stierven 107 mensen, nadat ze giftige alcoholische drank hadden gehad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl