NOS NieuwsAangepast

PvdD maakt nieuw voorstel slachtverbod

De Partij voor de Dieren komt zo snel mogelijk met een nieuw wetsvoorstel voor een verbod op onverdoofd ritueel slachten. Gisterennacht was er in de Eerste Kamer geen meerderheid voor het huidige voorstel.

Volgens fractievoorzitter Thieme blijft de strekking van het nieuwe voorstel gelijk, maar zullen er aanpassingen zijn in de uitvoerbaarheid van het plan. Zo zag de Eerste Kamer problemen in de uitvoerbaarheid van een systeem waarbij slachterijen alleen met een ontheffing nog ritueel zouden mogen slachten.

In het tv-programma Pauw en Witteman zei Thieme: "Ik ga volgende week de vraag terug stellen waarom een dier vier minuten zijn eigen sterven moet meemaken door ritueel slachten. Ze hebben nota bene verdovingsmiddelen."

Enorme lobby

De Tweede Kamer was eerder met een ruime meerderheid wel akkoord gegaan met het voorstel van de Partij voor de Dieren.

Bij Pauw en Witteman zei Thieme: "Wat je ziet is een enorme lobby van de religieuze partijen. Ik denk dat hier de vraag moet worden gesteld hoe je in de Eerste Kamer voorbij kunt gaan aan wat een meerderheid van de Tweede Kamer vindt." Joden en moslims reageerden gisteren opgelucht op de afwijzing van de verbod door de Eerste Kamer.

"Ik wil de discussie blijven voeren waarom een dier zo lang moet lijden. Er zijn juristen die ons willen helpen, dus ik heb er alle vertrouwen in dat er nog steeds mogelijkheden zijn'', voegde Thieme daaraan toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl