NOS NieuwsAangepast

Luikse moordenaar maakte nog een slachtoffer

De Luikse moordenaar heeft voorafgaand aan de schietpartij in het centrum van Luik gisteren, nog een slachtoffer gemaakt.

In een loods van de dader is een vrouw gevonden, mogelijk een buurvrouw. Ze is door haar hoofd geschoten. De man zou in de loods voorheen een wietplantage hebben gehad. De politie heeft er ook verschillende wapens gevonden, maar precieze aantallen zijn niet bekendgemaakt.

Klinisch dood

Gistermiddag bracht de man, Nordine Amrani, bij een kerstmarkt op een plein in Luik granaten tot ontploffing. Daarna schoot hij wild om zich heen met een zwaar vuurwapen. Twee jongens van 15 en 17 kwamen om het leven.

Eerst werd gemeld dat ook een vrouw van 75 direct werd gedood. Nu blijkt dat ze klinisch dood is en nog steeds in een ziekenhuis ligt. Gisteravond overleed wel een peuter in het ziekenhuis aan haar verwondingen. In totaal raakten 122 mensen gewond. Een aantal van hen is er slecht aan toe, vijf mensen liggen op de ic-afdeling van een ziekenhuis.

Meer kogels

De dader pleegde na zijn daad zelfmoord. Er was onduidelijkheid of hij misschien door de ontploffing van een granaat om het leven was gekomen, maar inmiddels is gebleken dat hij zichzelf een kogel door het hoofd heeft geschoten.

De politie meldt dat bij zijn lichaam nog negen hulzen met dertig kogels zijn gevonden.

De man was na een gevangenisstraf van 5 jaar voorwaardelijk vrij, maar moest zich gisteren melden op het politiebureau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl