NOS NieuwsAangepast

CDA blokkeert verhogen maximumsnelheid

Het CDA wil de verhoging van de maximumsnelheid in een aantal gevallen blokkeren. De partij is voor verhoging van de maximumsnelheid, maar alleen als de wegen daarvoor geschikt zijn.

Het CDA wil geen geld uitgeven aan het aanpassen van de huidige snelwegen, zoals het voldoen aan de geluidsnorm en het veiliger maken van de weg.

Blokkade

Minister Schultz van Haegen wil ruim 100 miljoen euro steken in aanpassingen, maar het CDA blokkeert dat. De minister moet haar plannen om de maximumsnelheid te verhogen daarom aanpassen.

Zonder de steun van het CDA heeft de minister geen meerderheid voor haar plannen. De Kamer praat vanavond over de verhoging van de maximumsnelheden.

Bezorgd

Gisteren lieten veel gemeenten weten zich zorgen te maken om de plannen van Schultz van Haegen. Ze vrezen dat door de verhoging van de maximumsnelheid de luchtvervuiling zal toenemen.

80 procent van de gemeenten wil ook op rijkswegen kunnen ingrijpen als de luchtverontreiniging te hoog oploopt. Bij enkele steden is de maximumsnelheid nu 80 kilometer per uur, juist om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl