NOS NieuwsAangepast

Di Rupo: woorden schieten tekort

De aanslag in Luik heeft een schokgolf teweeggebracht in België. Gistermiddag reisden onder meer premier Di Rupo en de Belgische koning Albert en koningin Paola af naar de plaats van het drama. "Woorden schieten tekort", zei Di Rupo.

"Mijn eerste gedachten gaan naar de slachtoffers, hun families en vrienden en naar alle inwoners van Luik", zei Di Rupo. Hij sprak in het Paleis van Justitie, waar meerdere schoten zijn gelost, met de politie- en hulpdiensten. Di Rupo werd vergezeld door een groot aantal ministers.

Medeleven

Koning Albert en koningin Paola kwamen rond 17.00 uur aan in Luik om hun medeleven te betuigen aan de families van de slachtoffers. Dat deden ze in het provinciehuis, waar het crisiscentrum is gevestigd.

De koning en koningin werd uitgebreid uitgelegd wat zich precies had afgespeeld.

Ook de Waalse premier Rudy Demotte, de burgemeester van Luik Willy Demeyer en de provinciegouverneur Michel Foret waren aanwezig in Luik om steun te bieden aan de slachtoffers.

Voormalig premier Yves Leterme reageerde via Twitter vol afschuw op de gebeurtenissen: "Aanslag in Luik is verschrikkelijk. Medeleven aan slachtoffers en familie. Centrum van Luik voor de tweede keer in paar jaar zwaar getroffen." Hij doelde daarmee op de gasexplosie in een flatgebouw vorig jaar waarbij veertien doden vielen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl