NOS NieuwsAangepast

Vereniging PVV-stemmers heft zichzelf op

De Vereniging voor de PVV heft zichzelf op. De vereniging van PVV-stemmers heeft sinds de oprichting in april niet genoeg leden weten te werven, meldt voorzitter Bakker op de website.

Na een half jaar heeft de vereniging minder dan dertig leden aan zich gebonden. De initiatiefnemers rekenden op enkele duizenden leden.

"De achterban van de PVV is niet geïnteresseerd in een ledenvereniging, en heeft dus geen behoefte om deel te nemen, direct of indirect, aan de politieke discussies binnen de PVV", schrijft Bakker.

Voorkeurstemmen

Tweede Kamerlid Brinkman is het niet eens met die conclusie. "18865 voorkeursstemmen denken daar anders over", twittert Brinkman. Het Kamerlid zet zich ook in voor meer democratisering binnen de PVV, maar Brinkman wil niets met de vvPVV te maken hebben.

De Vereniging voor de PVV was opgericht om de PVV democratischer en opener te laten zijn. De PVV is een politieke partij zonder leden. De initiatiefnemers willen van de PVV een partij maken, waar iedereen lid van kan worden, net zoals bij andere partijen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl