NOS NieuwsAangepast

Langste interview ooit duurt 24 uur

De Australische radiopresentator Richard Glover heeft een plekje in het Guinness Book of Records verworven door het langste interview ooit te doen. Hij deed een interview van 24 uur met de Australische schrijver Peter FitzSimons.

FitzSimons had geen enkele moeite om al die tijd zijn vragen te beantwoorden. "Zoals mijn vader groentes kweekte, zo kweek ik gespreksstof", zei hij tijdens het interview.

De recordpoging begon zondagmorgen 10.00 lokale tijd. Maandagmorgen om 10.00 uur stelde Glover de laatste vraag. "En dan nu iets wat heel Australië al jaren van je wil weten: waarom draag je een rode hoofddoek?" Het laatste antwoord van een vermoeide FitzSimons luidde kortweg: "Omdat ik dat leuk vind."

Streng

Medewerkers van het Guinness Book of Records zagen er tijdens de recordpoging op toe dat de strenge regels werden nageleefd. Zo was het verboden om dezelfde vraag twee keer te stellen. Glover en FitzSimons hadden het tijdens het vraaggesprek, dat live werd uitgezonden, onder meer over de boeken van FitzSimons, zijn verleden als rugbyspeler, het ouderschap en commerciële radio.

Het wereldrecord stond tot nu toe op naam van de Spanjaard Pedro Ruiz. Die deed in 2009 in Madrid een interview van 12 uur en 30 seconden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl