NOS NieuwsAangepast

Honderden reptielen in Duits hotel

In een hotel in Keulen zijn twee Japanners en een Chinees aangehouden, omdat ze in het bezit waren van honderden reptielen en amfibieën.

Het drietal checkte vrijdagmiddag in. Volgens het hotelpersoneel gedroegen de zwaarbepakte Aziaten zich verdacht. Dat belde de politie, die bij het controleren van de koffers op zo'n 700 levende dieren stuitte.

"Overal in hun bagage zaten dieren. Op de meeste kleine plekken zaten schildpadden, kikkers en gekko's verstopt. Zelfs slangen troffen we aan", zei een woordvoerder. "Sommigen beestjes waren niet groter dan een centimer."

Dierentuin

De Aziaten waren op doorreis naar een beurs in Hamm, dat zo'n 120 kilometer ten noordoosten van Keulen ligt. Daar wilden ze de reptielen te koop aanbieden.

De dieren zijn in beslag genomen en overgebracht naar de dierentuin van Keulen. Daar wordt onderzocht om welke dieren het precies gaat en of ze zeldzaam of giftig zijn. Volgens een eerste schatting hebben de dieren een totale waarde van zo'n 10.000 euro.

Het drietal is inmiddels weer op vrije voeten na een betaling van een borgsom. De politie onderzoekt hoe de dieren het land zijn binnengesmokkeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl