NOS NieuwsAangepast

Protest in Den Bosch tegen armoede

In de Brabanthallen in Den Bosch wordt geprotesteerd tegen de bezuinigingen op onder meer de bijstand en sociale werkplaatsen. De manifestatie 'Armoede werkt niet' is een initiatief van de SP.

SP-leider Emile Roemer staat in Den Bosch, net als vorig jaar, zij aan zij met zijn PvdA-collega Job Cohen. Het is nog niet bekend hoeveel mensen er op de manifestatie af zijn gekomen; vorig jaar waren dat er ruim duizend.

Volgens de SP moeten de plannen van het kabinet-Rutte om mensen met een beperking de rekening van de crisis te laten betalen zo snel mogelijk van tafel. Anders zullen tienduizenden mensen achter de geraniums en in de armoede belanden of ze worden aan het werk gezet onder het minimumloon, stelt de partij.

Beleid

VVD-staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken waagt zich in het hol van de leeuw om de aanwezigen zijn beleid uit te leggen. Volgens hem is een strenge bijstand niet alleen nodig om de overheidsfinanciën op orde te brengen, maar ook om meer mensen aan het werk te helpen. Hij beweert dat een betaalde baan de beste weg uit de armoede is.

Naast De Krom spreekt ook FNV-voorzitter Agnes Jongerius de aanwezigen in de Brabanthallen toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl