NOS NieuwsAangepast

Beurzen licht hoger na eurotop

Beleggers hebben de uitkomsten van de eurotop in Brussel rustig op zich te laten inwerken. De Europese beurzen reageerden vandaag kalm op de afspraken die afgelopen nacht zijn gemaakt.

De belangrijkste graadmeters begonnen in het rood, maar krabbelden vrij snel op. De AEX opende 0,5 procent in de min, maar rond de middag stond de Amsterdamse hoofdindex 1,25 procent hoger, op bijna 300 punten.

Bij sluiting bleek dat Parijs het beste had gescoord met een winst van 2,4 procent. Frankfurt sloot bescheidener met 1,9 procent winst, net als Londen, met 0,8 procent. De AEX sloot 1,6 procent hoger, net als Wall Street.

Verlies in Verre Oosten

Eerder sloten de beurzen in het Verre Oosten met verlies. De Nikkei-index in Tokio eindigde 1,5 procent lager. Beleggers waren teleurgesteld dat de Europese Centrale Bank geen plannen aankondigde om staatsobligaties op te kopen van zwakke eurolanden.

Dat was ook de reden dat gisteren de beurzen met verlies sloten. De AEX verloor 1,5 procent, de Dow Jones in New York moest 1,6 procent inleveren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl