NOS NieuwsAangepast

Anarchisten claimen bom Deutsche Bank

Een Italiaanse groep anarchisten claimt de verantwoordelijkheid voor een bombrief die vandaag werd gevonden in het hoofdkantoor van de Deutsche Bank in Berlijn. De Federazione Anarchica Informale (FAI) eist de mislukte aanslag op in een brief die in het pakketje werd gevonden.

In de brief, geschreven in het Italiaans, claimen de daders "drie explosies te hebben voorbereid tegen banken, bankiers, teken en bloedzuigers". De Duitse politie houdt er daarom rekening mee dat er nog twee bommen onderweg kunnen zijn.

Eerdere aanslagen

Het bompakket werd vandaag gevonden bij een routinecontrole in de postkamer van de bank. Het poststuk was gericht aan topman Ackermann van Deutsche Bank. Als afzender stond de Europese Centrale Bank (ECB) vermeld.

Volgens de politie ging het om een volledig werkende bom, die schade had kunnen veroorzaken als hij was afgegaan. In het pakketje zat een onbekend poeder, mogelijk vuurwerkkruit.

De FAI heeft in het verleden wel vaker aanslagen opgeëist tegen grote instituties, vooral in Italië. In 2003 stuurde de groep een bombrief naar de ECB in Frankfurt. Ook die werd ontdekt voordat hij af kon gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl