NOS NieuwsAangepast

Bombrief voor Deutsche Bank

De verdachte brief die gisteren aan bestuursvoorzitter Josef Ackermann van Deutsche Bank werd gestuurd, bevatte een explosief poeder. Waarschijnlijk was het vuurwerk, zegt de politie in Frankfurt. Ackermann omringt zich al geruime tijd met veiligheidspersoneel.

De brief werd bezorgd op het hoofdkantoor van de Deutsche Bank en had de Europese Centrale Bank als afzender, die ook in Frankfurt zit. Hij werd ontdekt toen hij in de postkamer door detectie-apparatuur ging. Volgens de politie stond de bombrief op scherp.

Het is niet bekend wie de brief heeft verstuurd aan Ackermann. Hij wordt in Duitsland door veel mensen gezien als het gezicht van het kapitalisme. De Occupybeweging in Frankfurt zei in een reactie niets met de brief te maken te hebben.

Extra opletten

Nadat bekend was geworden dat er een bombrief was verstuurd, verscherpte Deutsche Bank direct de veiligheidsmaatregelen. De politie waarschuwt ook andere banken wereldwijd om extra op te letten. In Griekenland waren banken eerder al eens slachtoffer van soortgelijke bedreigingen via de post.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl