NOS NieuwsAangepast

De Hoop Scheffer: hypotheekaftrek moet anders

CDA-prominent De Hoop Scheffer vindt dat er iets moet veranderen aan de hypotheekrente-aftrek, zei hij bij BNR Nieuwsradio. Hij noemde het zonneklaar dat er iets moet gebeuren.

"Om te voorkomen dat dit dossier te lang onbesproken blijft en dus uit de hand gaat lopen, zou ik tegen het kabinet en anderen meer in het algemeen in de politiek willen zeggen: pak de woningmarkt nou eens aan'', aldus de voormalig fractievoorzitter van het CDA.

Fundamenteel

De Hoop Scheffer sluit de omstreden aanpak van de hypotheekrenteaftrek niet uit. "Je kunt best systemen bedenken met een fundamenteel andere richting voor de hypotheekrenteaftrek", zei de voormalig CDA-leider en oud-minister.

Veel huizenbezitters vrezen bij de aanpak van deze overheidssteun aan kopers een forse daling van de waarde van hun huis. Het kabinet–Rutte wil dan ook niet tornen aan de hypotheekrenteaftek, zo staat in het regeerakkoord.

Verdeeldheid

Binnen het CDA groeit de verdeeldheid over het onderwerp. De CDA-fractie steunt het kabinetsstandpunt. De directeur van het Wetenschappelijk Bureau vindt juist wel dat er iets moet veranderen, net als de jongerenafdeling van het CDA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl