NOS NieuwsAangepast

Nieuwe vergelijkingssite scholen online

Door onderwijsredacteur Joséphine Truijman

Ouders met kinderen in groep acht hebben er een hulpmiddel bij. Bij het kiezen van een middelbare school kunnen zij vanaf vandaag gebruik maken van de site www.schoolkompas.nl. Door het invullen van een postcode kunnen scholen met elkaar worden vergeleken. De vergelijking geschiedt op basis van vijftien verschillende kenmerken. Het gaat dan onder meer om examencijfers, tevredenheid van leerlingen en veiligheid.

Schoolkompas.nl is een aanvulling op de bestaande vergelijkingssite www.schoolvo.nl. Op deze site kun je gegevens per school raadplegen, maar niet op dezelfde manier vergelijken als op de nieuwe site.

Proef

Het gaat om een proef die als eerste in en rond Amsterdam wordt gelanceerd. In 2012 moet deze proef een landelijk vervolg krijgen. Het is de bedoeling dat alle scholen uiteindelijk te vergelijken zijn.

De gegevens op de nieuwe vergelijkingssite zijn afkomstig van de Inspectie van het Onderwijs, de Dienst Uitvoering Onderwijs en de scholen zelf. De website is een initiatief van de VO-Raad. De vergelijkingssite past in een trend waarbij steeds meer transparantie van scholen wordt verlangd, aldus een woordvoerder van de VO-Raad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl