NOS NieuwsAangepast

Oud-directeur Hofnarretje wil compensatie

Oud-directeur Albert Drent van het voormalige kinderdagverblijf 't Hofnarretje stelt de burgemeester van Amsterdam en de gemeente aansprakelijk voor alle schade die hij heeft geleden. Hij geeft ze drie dagen de tijd om een afspraak met hem te maken over compensatie, anders volgen er gerechtelijke stappen.

Drent zegt (.pdf) dat de gemeente hem een jaar geleden buitenspel heeft gezet in de bedrijfsvoering van de crèche waar zedenverdachte Robert M. jarenlang werkte. Hij stapte destijds op als directeur na een gesprek met burgemeester Van der Laan, maar bleef wel eigenaar van het kinderdagverblijf.

Rapporten

De gemeente heeft vervolgens interim-managers benoemd. De oud-directeur heeft daardoor niet adequaat kunnen reageren op inspectierapporten van de GGD, vindt hij.

Zo bleek in oktober uit een rapport dat de zaken nog niet op orde waren bij 't Hofnarretje. Vandaag kreeg de crèche een boete van 30.000 euro, omdat de groepsleiders nog niet op een bepaalde cursus waren geweest, wat na het rapport wel was afgesproken. Volgens Drent beboet de gemeente daarmee zichzelf, omdat die het management heeft overgenomen.

Voordeel

De gemeente Amsterdam verbaast zich over de aansprakelijkheidsstelling. "Wij hebben ons het lot van de kinderen, ouders en personeel aangetrokken. In die zin heeft Drent als eigenaar juist voordeel gehad. Als we dat niet hadden gedaan, waren de gevolgen voor 't Hofnarretje nog veel groter geweest."

De gemeente ziet een eventuele rechtsgang met vertrouwen tegemoet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl