NOS NieuwsAangepast

Filip Dewinter toch niet naar Namibië

Filip Dewinter van de partij Vlaams Belang gaat toch niet verhuizen van België naar Namibië. De leider van de rechtse partij twitterde in mei vorig jaar dat hij naar het Afrikaanse land zou vertrekken als de Waalse socialist Di Rupo aan de macht zou komen.

Nu Di Rupo er toch in geslaagd is een kabinet te vormen, komt Dewinter terug op zijn uitspraak. Dewinter schrijft in een reactie dat hij zich opoffert en blijft. Dewinter en zijn partij ijveren in België voor een onafhankelijk Vlaanderen.

Facebook

Inmiddels hebben meer dan 50.000 mensen zich aangesloten bij een Facebook-groep die Dewinter aan zijn woord wil houden.

Dewinter reageert dat hij dat niet van plan is en heeft aangekondigd het verzet tegen het kabinet-Di Rupo te gaan organiseren. Dewinter noemt de nieuwe Belgische premier 'persona non grata'. Zo twitterde hij gisteren nog dat 'als Di Rupo de dubbele nationaliteit heeft hij dan hij afstand moet doen van Italiaanse nationaliteit of - voor mijn part - de Belgische!'

Live

542 dagen na de verkiezingen legt regering-Di Rupo vanmiddag de eed af. Om 15.00 uur wordt het kabinet verwacht op het paleis van koning Albert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl