NOS NieuwsAangepast

Verkeer heeft last van hagel

Weggebruikers hebben ook vanmiddag last gehad van hagel. Door een flinke bui rond 13.00 uur gleden auto's van de A6, ter hoogte van Nagele in de Noordoostpolder. Er zijn geen gewonden gevallen. Op verschillende snelwegen ontstonden files door de ongelukken.

De politie roept weggebruikers op hun snelheid aan te passen tijdens de buien. Door de hagelbuien kan het ineens onverwacht glad worden op de weg.

Het KNMI waarschuwt dat er zeker tot in de loop van de middag nog hier en daar hagelbuien kunnen vallen.

Op de kop

Vanochtend waren er ook al ongevallen tijdens hagelbuien. Een 34-jarige vrouw uit Den Bosch raakte gewond in Vlijmen. Ze was met haar auto van de weg geraakt en op de kop naast een sloot beland. De vrouw moest naar het ziekenhuis.

Ook raakten drie auto's van de weg in Helvoirt, waarbij één van de auto's ondersteboven in de sloot terecht kwam. De vrouw in die auto moest bevrijd worden, maar was niet gewond.

Slip

Ook op de A7 tussen Sneek en Joure raakten vanochtend auto's in de slip. De bestuurder van een auto die bij Parrega van de weg was geraakt, moest met een ambulance naar het ziekenhuis in Sneek worden gebracht.

Even verder op de A7, tussen Leek en Groningen, ontstond door een ongeval met een vrachtwagen een file van 10 kilometer. Inmiddels is de weg weer open en lost de file op.

Tussen Heerenveen en Akkrum raakten op de A32 in beide richtingen meerdere auto's van de weg.

Kettingbotsing

Bij Epe was een tiental auto's betrokken bij een kettingbotsing op de A50. Daarbij is zeker één gewonde gevallen.

Het verkeer moet de plek van het ongeluk passeren via de vluchtstrook. De ANWB kan niet met zekerheid zeggen of het weer hier ook een rol heeft gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl