NOS NieuwsAangepast

'Duurste kettingbotsing uit de geschiedenis'

Een kettingbotsing met veertien luxeauto's in Japan wordt door de media "misschien wel de duurste kettingbotsing in de geschiedenis" genoemd. Bij het incident waren onder meer acht Ferrari's, drie Mercedessen en een Lamborghini betrokken. De totale waarde van de auto's zou boven de 2 miljoen euro liggen.

De wagens waren met hoge snelheid onderweg naar een autofestival in het zuidwesten van Japan. Volgens ooggetuigen reden de auto's zeker 150 kilometer per uur.

Het ongeluk gebeurde toen een van de bestuurders de macht over het stuur kwijtraakte toen hij van baan verwisselde. Hij raakte de vangrail en kwam in omgekeerde richting op de weg te staan. De andere dertien auto's konden hem daarop niet meer ontwijken.

Boete

Tien chauffeurs moesten met lichte verwondingen naar het ziekenhuis, maar niemand raakte ernstig gewond. Het duurde meer dan zes uur voordat de ravage was opgeruimd.

De 60-jarige bestuurder die het ongeluk veroorzaakte, hangt een boete van 1000 euro of drie maanden cel boven het hoofd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl